Hyundai Tucson Forum banner
41 - 60 of 138 Posts
Mój 25 Hybrid Limited zrobił dziś aktualizację i wszystko poszło dobrze 🤓 Żadnego e-maila, tylko powiadomienie na moim Pixelu, że zostało to zrobione.

Mike
Cieszę się to słyszeć. Podejrzewam, że mój spróbuje ponownie wykonać aktualizację 2025 w najbliższej przyszłości. To, co zrobił dealer, to przywrócenie mnie do wersji 240718. Nie jestem pewien, dlaczego to zrobili, poza tym, że aktualizacja 2503.coś NIE była przeznaczona dla Hybrid Blue. Tylko moje przypuszczenie.

Zatem wersja 2412 dla ciebie. Mój próbował zrobić wersję 2503. Jaki model Tucson posiadasz? Możesz dodać to do swojego profilu, abyśmy mogli to zobaczyć podczas publikowania. Aha, widzę to teraz na dole twojego postu. Zatem twój nie jest hybrydą. Mógłbym uwierzyć, że wersja oprogramowania byłaby inna niż to, czego potrzebuje moja hybryda. Czy twój 2025 SEL ma skórzane siedzenia?
Czarne, materiałowe siedzenia, brak fabrycznej nawigacji i brak szyberdachu/panoramicznego dachu. Mimo że masz hybrydę, a ja 2.5L GDI, ty i ja mamy dokładnie ten sam poziom wyposażenia Tucsona.

Czarne materiałowe siedzenia, brak fabrycznej nawigacji i brak szyberdachu. Mimo że masz hybrydę, a ja silnik 2.5L GDI, ty i ja mamy dokładnie ten sam poziom wyposażenia Tucsona.
Nie, zrezygnowałem z hybrydy SEL 2025 (moja hybryda z 2022 roku to był SEL), ponieważ sprzedawca Hyundaia powiedział mi, że hybrydy SEL 2025 mają teraz skórzane siedzenia, a ja NIE chciałem skórzanych siedzeń. Podejrzewam, że moje oprogramowanie "może" różnić się od twojego, ponieważ hybryda ma szereg ekranów, których wersja ICE nie ma. Może uda im się to jakoś skonfigurować w oprogramowaniu, ale NIE wiem tego. To tylko moje przypuszczenie oparte na wspieraniu baz oprogramowania przez wiele lat.

Tak, czytałem to. Lokalny kierownik serwisu mówi, że to nie do końca prawda. Że niektóre modele współdzielą wersję oprogramowania.
tak więc powinien być w stanie powiedzieć ci dokładnie, która wersja jest poprawna dla twojego pojazdu, zamiast tracić czas na spekulacje. Jest to również na stronie internetowej Hyundaia.

Zgodnie ze stroną internetową Hyundaia, powinienem móc pobrać tę aktualizację:

Image

Jednak dealer przywrócił wersję 240718. Oczywiście, to aktualizacja 250113 sprawiła mi problem. Myślałem, że na ekranie pojawiło się 2503.coś, ale musiało to być 250113. Nadal nie wiem, czy aktualizacja 250113 jest wadliwa. Cóż.

Jak pisałem wcześniej, każdy model ma inną wersję oprogramowania.
Może być zamieszanie z modelem i wykończeniem. Większość modeli ma inny plik do pobrania oprogramowania, jeśli przez model rozumie się PHEV, vs HEV, vs ICE. Jednak wszystkie ICE non Limited przed 2025 rokiem na przykład mają ten sam plik do pobrania. Każdy Hybrid bez nawigacji ma ten sam plik do pobrania itp...
Zgodnie ze stroną internetową Hyundaia, powinienem móc pobrać tę aktualizację:

View attachment 6009

Jednak dealer przywrócił wersję 240718. Oczywiście aktualizacja 250113 była tym, co sprawiło mi problem. Myślałem, że na ekranie pojawiło się coś z 2503, ale musiało to być 250113. Nadal nie wiem, czy aktualizacja 250113 jest wadliwa. Cóż.
Czy próbujesz pobrać europejską aktualizację oprogramowania?

Czy próbujesz pobrać europejską aktualizację oprogramowania?
Nie, to był samochód wykonujący OTA, które zainicjował. Nie prosiłem o aktualizację, samochód mi powiedział. Podobno zadziałało. Zarówno samochód, jak i e-mail Bluelink mówiły, że zakończono. Około 26 razy. Za każdym razem, gdy uruchamiałem samochód, pisało, że zakończono, ale pytał ponownie następnym razem, gdy uruchamiałem samochód. Musi być gdzieś wpadka Hyundaia.

Nie, to było auto, które robiło OTA, które zainicjowało. Nie prosiłem o aktualizację, auto mi powiedziało. Podobno zadziałało. Zarówno samochód, jak i e-mail Bluelink mówiły, że zakończono. Około 26 razy. Za każdym razem, gdy uruchamiałem samochód, mówił, że zakończono, ale pytał ponownie następnym razem, gdy uruchamiałem samochód. Gdzieś musi być wpadka Hyundaia.
Aktualizacja, którą zamieściłeś powyżej, wygląda jak ta dla Europy...

Tak, być może zamieściłem nieprawidłowy zrzut ekranu. ALE to samochód zapoczątkował tę aktualizację, a NIE ja. Muszę założyć, że samochód WIE, że NIE jest w Europie. Widziałem to (chociaż na stronie Farcebook):
Image
Chociaż NIE zrobiłem zrzutu ekranu (i publikowałem już wcześniej)....Myślałem, że próbuje zrobić aktualizację 2503. Podejrzewam, że miałem rację.

Mój Tucson Limited Hybrid 2025 wykonał aktualizację OTA 1 kwietnia 2025 roku podczas mojej 8-minutowej podróży do pracy tego ranka. Aktualizacja zajęła tylko kilka minut, aby pomyślnie się zakończyć.

Następnie zaoferował mi opcję wyświetlenia "Co nowego" w aktualizacji, którą zaakceptowałem. Dostarczyła te same informacje o aktualizacji, które są pokazane poniżej. (Nawiasem mówiąc, nie można wyświetlić informacji o aktualizacji podczas jazdy.)

Możesz również uzyskać dostęp do "Co nowego" z systemu informacyjno-rozrywkowego, przechodząc do Ustawienia>Ogólne>Informacje o systemie>Co nowego>Aktualizacja systemu informacyjno-rozrywkowego. Oto dwa zdjęcia moich ekranów wyświetlających informacje "Co nowego" dotyczące zainstalowanej aktualizacji.

Możesz również znaleźć dodatkowe informacje o zainstalowanych wersjach oprogramowania, przechodząc do Ustawienia>Ogólne>Informacje o oprogramowaniu/Aktualizacja.

Mam nadzieję, że te informacje są pomocne.
View attachment 6000 View attachment 6001
Zmarnowałem miejsce [Work] na mojej mapie, kiedy idę do NAV. Jestem w porządku z posiadaniem [Home], ponieważ ustawiłem to na miejsce w pobliżu miasta, ale absolutnie NIE w moim domu, ze względu na bezpieczeństwo. JAK usunąć irytującą (pustą) opcję [Work]? Nie chcę tego w ogóle widzieć.

Zmarnowałem miejsce [Work] na mojej mapie, kiedy idę do NAV. Zgadzam się na [Home], ponieważ ustawiłem to na miejsce w pobliżu miasta, ale absolutnie NIE w moim domu, ze względu na bezpieczeństwo. JAK usunąć irytującą (pustą) opcję [Work]? W ogóle nie chcę tego widzieć.
Skąd wiedział, gdzie jest praca? Czy nadal pracujesz?

Napisałem „(puste) [Praca]” Innymi słowy, nic nie zapisano. Ponieważ nie mam lokalizacji „praca”, chcę, żeby nie była wyświetlana. Głupio zakładać, że każdy ją ma, jestem pewien, że nie jestem tu sam.
Już narzekałeś na to w oprogramowaniu nawigacyjnym przed CCnC w tym wątku: https://www.tucson-forum.com/thread...k-from-the-lousy-map.3312/?post_id=38288&nested_view=1&sortby=oldest#post-38288

Jedynym sposobem na naprawienie tego do Twojej satysfakcji jest zatrudnienie się w zespole interfejsu użytkownika w Hyundai. Ale kiedy to zrobisz, będziesz miał adres pracy w parku korporacyjnym Hyundaia, więc Twój przycisk [praca] będzie potrzebny. Chyba rodzaj pułapki. :ROFLMAO:

Zmarnowałem miejsce [Work] na mojej mapie, kiedy idę do NAV. Zgadzam się na [Home], ponieważ ustawiłem to na miejsce w pobliżu miasta, ale absolutnie NIE w moim domu, ze względów bezpieczeństwa. JAK usunąć irytującą (pustą) opcję [Work]? W ogóle nie chcę tego widzieć.
Myślę, że odpowiedziałem w innym wątku - ale po prostu użyj tego do czegoś innego, żadne prawo nie mówi, że musi być używane do lokalizacji pracy...

Mój Tucson Limited Hybrid 2025 właśnie otrzymał aktualizację systemu informacyjno-rozrywkowego.

Szybko szukałem, ale nie mogę znaleźć żadnych informacji na temat zawartości aktualizacji. Czy ktoś zna stronę internetową, która zawiera szczegółowe informacje na temat aktualizacji oprogramowania?
w systemie informacyjno-rozrywkowym dotknij Ustawienia -> Ogólne -> Informacje o systemie -> Nowości -> Aktualizacja systemu informacyjno-rozrywkowego. Znajdziesz tam wszystkie obszary, które zostały naprawione w aktualizacji.

41 - 60 of 138 Posts