Hyundai Tucson Forum banner

Aktualizacja dla Tucson Hybrid Blue 2025

1.6K views 27 replies 6 participants last post by  KevMeist  
#1 ·
Właśnie otrzymałem telefon od mojego lokalnego dealera, że ​​mają aktualizację oprogramowania dla mojego Tucsona. NIE znam numeru identyfikacyjnego tej aktualizacji. Mam termin na 8 września, aby ją zainstalowali.

#2 ·
#3 ·
#8 ·
Właśnie otrzymałem telefon od mojego lokalnego dealera, że mają aktualizację oprogramowania do mojego Tucsona. NIE znam numeru identyfikacyjnego tej aktualizacji. Mam termin na 8 września, aby ją zainstalowali.

Zaktualizuję w przyszłym tygodniu.
Czy zainstalowali aktualizację? Wszyscy inni otrzymują ją OTA, a osoba powyżej ma rację. Ma ona zapobiegać wyłączeniu Bluelink po roku. (Aktualizacja telemetryczna)

#9 ·
Jeszcze nie, jutro o 8 rano. Myślałem, że aktualizacje OTA pojawiają się z komunikatem w samochodzie informującym o aktualizacji? Mój na pewno mi powiedział na początku roku. Wtedy aktualizacja OTA się zepsuła, cały czas informowała o zakończeniu e-mailami Bluelink, a potem próbowała ponownie za każdym razem, gdy uruchamiałem samochód. Dealer musiał to naprawić i nawet oni nie mogli, dopóki nie zadzwonili do Hyundaia. Musieli zresetować jednostkę główną (nie jestem pewien, jak brzmi poprawna nazwa). Musieli zatrzymać samochód na noc.

#13 ·
Mój samochód zaczął dziś wyświetlać mi aktualizację. Dotyczy ona jednostki komunikacji danych (DCU) i naprawy telematyki, która przestała działać po roku.

Mam jutro umówioną wizytę u lokalnego dealera. Zapytam, czy to jest ta aktualizacja, którą wykonują. Jeśli tak, zapytam, czy pozwolą mi wykonać aktualizację OTA (trwa 10 minut), gdy tam będę - to po tym, jak ostatnia aktualizacja zepsuła samochód (powiedziała, że została ukończona, ale próbowała ponownie wykonać aktualizację po każdym uruchomieniu samochodu).

#18 ·
Czy ten TSB dotyczy tych samochodów, które miały lub mają problemy z rozładowaniem 12V? Widzę, że mój samochód ma datę produkcji sierpień 2024, ale nie mam żadnych problemów. Czy istnieje możliwość wyszukania online numeru VIN, aby poznać dokładną datę produkcji?
Dziękuję,
Mike

#20 ·
Czy ten TSB dotyczy tych samochodów, które miały lub mają problemy z rozładowaniem akumulatora 12V? Widzę, że mój samochód ma datę produkcji sierpień 2024, ale nie mam żadnych problemów. Czy istnieje możliwość wyszukania online numeru VIN, aby poznać dokładną datę produkcji?
Dziękuję,
Mike
Tak, dokładnie tym jest aktualizacja dealera. Mam link do aktualizacji w poście nr 2