Przeczytaj posty tutaj, możesz umieścić koło zapasowe w hybrydzie, ale nie w hybrydzie typu Plug In.(Przeniesione do odpowiedniego wątku)
Chcę kupić Tucsona 2023 lub nowszego i nie jestem pewien co do hybrydy lub ICE. Zaniepokojony, że hybryda nie ma koła zapasowego, co jest prawie dyskwalifikujące. Chciałbym uzyskać informację zwrotną od każdego, kto miał przebitą oponę w hybrydzie i musiał użyć puszki z pompowaniem.
Nie wiem, skąd wziąłeś swoją cenę, ale ultmate hev i Ultimate phev różnią się ceną o 5500. Jeśli byłby to Luxury phev, to rozumiem, ale przestali robić Luxury phev. Sprawdź ponownie swoje ceny. W Quebec otrzymasz 7500 od rządu, pokryje to podatki. Cena + podatki - rabatDzięki za ten wątek - zamówiłem PHEV i NAPRAWDĘ chcę pełnowymiarowe koło zapasowe - do tego stopnia, że myślałem o zmianie zamówienia na HEV, aby uzyskać pustą przestrzeń. Ale w Kanadzie PHEV kosztuje tylko około 1200 $ więcej po odliczeniu rządowym. Plus powinien zaoszczędzić sporo na jeździe po mieście. Plus to fajna zabawka. Więc prawdopodobnie zostanę przy PHEV. Planuję zamówić stalową felgę (offset 40) i tanią oponę do użytku awaryjnego podczas podróży - powinno być możliwe przejechanie na niej 2 lub 3000 km, jeśli to konieczne. 4trebor2 - czy dowiedziałeś się, dlaczego Twoja nie pasowała z przodu? Czy koło miało więcej niż 7,5 cala, czy jaki był offset? Czy mogłeś to powiedzieć od razu po założeniu, czy musiałeś kawałek przejechać, żeby się dowiedzieć?
Planuję po prostu położyć koło zapasowe na podłodze za tylnymi siedzeniami. Jeśli uda mi się zmieścić cały bagaż w bagażniku Sonaty, powinienem być w stanie zmieścić wszystko w Tucsonie za tylnymi siedzeniami na oponie.
Po prostu nie wiem, czy istnieje jakikolwiek praktyczny sposób na zakotwiczenie go, aby w razie wypadku nie zamienił się w dekapitujący taran.
Po prostu idź tutaj i przeczytaj.Właśnie zmieniłem moje zamówienie PHEV na HEV, głównie po to, aby mieć zapasowe koło P235/55/19 pod podłogą. Wrócę na ten wątek później z kilkoma pytaniami dotyczącymi podnośnika. Jeszcze raz dziękuję
Mark, miałem dwie przebite opony w moim Tucsonie Hybrid 22, zanim trafiłem na to forum i znalazłem ten wątek. Puszka z pompowaniem była stratą czasu w temperaturze 15 stopni, i miałem szczęście, że zdarzyło się to w Boże Narodzenie, ponieważ znalazłem warsztat w Red River, NM, który otworzył dla mnie drzwi i naprawił przebitą oponę za 50 dolarów. Druga przebita opona zdarzyła się tak blisko Discount Tire, że udało mi się tam dotrzeć, aby ją naprawić. Nie wrócę na drogę z tym gównianym zestawem Tire Mobility Kit! Kupiłem koło online, przyjedzie w środę. Dostałem używaną oponę OEM ze złomowiska, która stanie się moim pełnowymiarowym kołem zapasowym! Tnę śruby dzisiaj wieczorem, żeby przygotować się na koło zapasowe. Wyruszam na dwumiesięczną, 8000-milową wyprawę kempingową na północ do Parku Narodowego Glacier, a następnie na zachód, aby przejechać autostradą zachodniego wybrzeża z Waszyngtonu do San Diego, a na koniec przez południową granicę z powrotem do Teksasu i do domu do Arkansas, i nie zamierzam polegać na dojazdowym kole zapasowym ani tracić czasu na zestaw. Dziękuję, blnewt, za instrukcje, które dały mi pewność, aby dokonać tej zmiany!!!(Przeniesione do odpowiedniego wątku)
Chcę kupić Tucsona 2023 lub nowszego i nie jestem pewien co do hybrydy lub ICE. Zaniepokojony, że hybryda nie ma koła zapasowego, co jest prawie dyskwalifikujące. Chciałbym otrzymać informację zwrotną od każdego, kto miał przebitą oponę w hybrydzie i musiał użyć puszki z pompowaniem.
Dawno tu nie zaglądałem, miło mi widzieć, że wątek okazał się pomocny i życzę miłej podróży bez zmartwień o przebite oponyMark, miałem dwie przebite opony w moim 22 Tucson Hybrid, zanim trafiłem na to forum i znalazłem ten wątek. Pompowanie puszki było stratą czasu w temperaturze 15 stopni, i miałem szczęście, że zdarzyło się to w Boże Narodzenie, ponieważ znalazłem warsztat opon w Red River, NM, który otworzył przede mną drzwi i naprawił przebitą oponę we właściwy sposób za 50 dolarów. Druga przebita opona zdarzyła się tak blisko Discount Tire, że dotarłem tam, aby ją naprawić. Nie zamierzam wracać na drogę z tym badziewnym zestawem Tire Mobility Kit! Kupiłem koło online, przyjedzie w środę. Dostałem używaną oponę OEM ze złomowiska, która stanie się moim pełnowymiarowym kołem zapasowym! Tnę śruby dzisiaj wieczorem, aby przygotować się na koło zapasowe. Wyruszam w dwumiesięczną, 8000-milową wyprawę kempingową na północ do Parku Narodowego Glacier, a następnie na zachód, aby przejechać autostradą na zachodnim wybrzeżu z Waszyngtonu do San Diego, i wreszcie przez południową granicę z powrotem do Teksasu i do domu do Arkansas, i nie zamierzam polegać na kole zapasowym typu donut ani tracić czasu na zestaw. Dziękuję, blnewt, za instrukcje, które dały mi pewność siebie, aby dokonać tej zmiany!!!
Dzięki, tak, mam PHEV. Zastanawiam się tylko, czy jest jakiś „pączek”, który tymczasowo by działał, nie planuję jechać przez kraj, rozumiem, że prędkość i odległość są czynnikami ograniczającymi, ale myślę tylko o nagłym wypadku. Jeśli będę musiał, kupię oryginalny, idealnie pasujący i wrzucę go do przyczepy, gdy będziemy jechać po polnych drogach. Nic wielkiego. Dzięki!Zamieściłeś to na forum PHEV. Jeśli masz hybrydę typu plug-in, nie ma miejsca na koło zapasowe, ponieważ miejsce na koło zapasowe jest zajęte przez akumulator. Możesz łatwo sprawdzić. Jeśli masz zwykłą hybrydę, musisz dokonać małej modyfikacji, aby zmieścić koło zapasowe. Zobacz poniżej:
To powinno również doprowadzić Cię do kilku opcji zakupu koła zapasowego.
Żadna pełna opona ani opona dojazdowa nie zmieści się w PHEV, pełnowymiarowa opona zmieści się pod przestrzenią bagażową w HEV lub Ice Tucson. Chyba że chcesz, żeby koło zapasowe było w przestrzeni bagażowej.Dzięki, tak, mam PHEV. Zastanawiam się tylko, czy jest opona dojazdowa, która tymczasowo by działała, nie planuję jechać przez cały kraj, rozumiem, że prędkość i odległość są czynnikami ograniczającymi, ale myślę tylko o nagłym wypadku. Jeśli będę musiał, kupię oryginalną, idealnie pasującą i wrzucę ją do przyczepy, gdy będziemy jechać po drogach gruntowych. Nic wielkiego. Dzięki!
proszę zamieścić zdjęcie. dziękiMam nieużywane tymczasowe koło zapasowe w pełnym rozmiarze, które by pasowało. Jestem w Wilmington, NC.
Nad czym pracować? Pytanie dotyczy PHEV....Mam nieużywane, tymczasowe koło zapasowe w pełnym rozmiarze, które by pasowało. Jestem w Wilmington, NC.
Użytkownik 53 powyżej chciał umieścić tymczasowe koło zapasowe w przyczepie. Wiem, że PHEV nie ma na to miejsca.Praca w czym? Pytanie dotyczy PHEV....