2025 gdzie znajduje się wtyczka wiązki przewodów przyczepy Tucson?
Pozytywnie najlepsze. Używałem kilka razy.Wykorzystanie istniejącego przewodu: jeśli Twoim celem NIE jest przecięcie istniejącego przewodu, użyj Positap KLIKNIJ TUTAJ. Używam ich od lat. Są bardzo popularne w kręgach motocyklowych, ponieważ zawsze coś okablowujemy. Nigdy żaden nie zawiódł. Nie jest wymagane cięcie, lutowanie ani zaciskanie.
Odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące PAH60, tak, użyłem złączy Wago, ale nie były one dołączone do urządzenia. Lubię ich używać w aplikacjach, w których od czasu do czasu muszę wszystko odłączyć. Nie używałbym ich w środowisku, w którym mogłyby cały czas zmoknąć. Positapy dobrze sprawdzają się w tych zastosowaniach.
fenderman - fajna instalacja. Gdzie kupiłeś osłonę haka Hyundai? W zeszłym tygodniu przywiozłem do domu mojego Tucsona Sel 2025 i chcę zamontować hak przed następnym sezonem wędkarskim. Czekałem, żeby zobaczyć, czy ktoś opracuje wiązkę przewodów typu plug and play.Mam Tucson Hybrid N1 2025, nie był wstępnie okablowany, mimo że strona internetowa Hyundaia to pokazuje. Skończyłem na zainstalowaniu Tekonsha ZCI #119251, ponieważ nie trzeba przecinać fabrycznych przewodów, zainstalowałem również hak Curt 13485. Wszystko pasowało i działało idealnie.
View attachment 5359
View attachment 5361
Nie mogę brać za to zasługi! To jest buggy sgama2000. Myślę też, że zauważył, że była to profesjonalna instalacja, a nie DIY. To powiedziawszy, jestem również zainteresowany tym, gdzie podłączyć przewody wiązki - w pobliżu wtyczki za tylnym kołem po stronie kierowcy (mój gaz SEL ma odłączaną wtyczkę) lub wciągnięte do obszaru tylnych świateł lub innego panelu.fenderman - ładna instalacja. Gdzie kupiłeś osłonę haka Hyundai? W zeszłym tygodniu przywiozłem do domu mojego Tucsona Sel 2025 i chcę zamontować hak przed następnym sezonem wędkarskim. Czekałem, żeby zobaczyć, czy ktoś opracuje wiązkę przewodów typu plug and play.
Czy instalowałeś go samodzielnie, czy zleciłeś instalację? Widziałem kilka filmów, w których trzeba było poprowadzić przewód zasilający do akumulatora lub skrzynki bezpieczników, czy tak było w Twoim przypadku? Które panele trzeba było zdemontować do okablowania tylnych świateł? Doceniam Twoją pomoc.
Mam Tekonsha 119250/119251. Czy mógłbyś mi powiedzieć, jaki to system przewodów i czy znasz kody kolorów przewodów? W instrukcji wspomniano również o kodzie G (przełącznik niskiego napięcia). Wszelkie informacje byłyby pomocne. Dzięki.Mam Tucson Hybrid N1 2025, nie był wstępnie okablowany, mimo że strona internetowa Hyundaia pokazuje, że jest. Skończyło się na tym, że zainstalowałem Tekonsha ZCI #119251, ponieważ nie przecina się fabrycznych przewodów, zainstalowałem również Curt Hitch 13485. Wszystko pasowało i działało idealnie.
View attachment 5359
View attachment 5361
Dzięki OldManWinter, doceniam informacje.Potwierdzono, że wszyscy szukamy numeru części Hyundai CWF67AC000 lub CWF67-AC000 (tylko z myślnikiem) dla naszych modeli 2025 bez XRT.
Oto instrukcja instalacji:
Instalacja wymaga usunięcia niektórych paneli wewnętrznych na tylnym ćwierć, aby odsłonić "fabryczną wiązkę", która była schowana po zewnętrznej stronie tylnego ćwierć po stronie kierowcy przed 2025 rokiem. (zostało to pokazane w poście nr 23 w tym wątku)
Z nowym projektem wydaje się, że nie chcieli, aby skrzynka sterownicza znajdowała się na zewnątrz. Zatem umieścili fabryczne wpięcie wewnątrz, a skrzynka sterownicza również pozostaje wewnątrz. Tylko 4-pinowa wtyczka przyczepy przechodzi przez przelotkę i zostaje przymocowana do belki haka holowniczego.
Kiedy wpisałem ten numer modelu ZC1 119251, okazało się, że nie pasuje do 25 TusconMam Tucson Hybrid N1 2025, nie był wstępnie okablowany, mimo że strona internetowa Hyundaia pokazuje, że jest. Skończyło się na tym, że zainstalowałem Tekonsha ZCI #119251, ponieważ nie przecinasz fabrycznych przewodów, zainstalowałem również hak holowniczy Curt 13485. Wszystko pasowało i działało idealnie.
View attachment 5359
View attachment 5361
Mam Tucsona z 2025 roku. Zamówiłem "wiązka przewodów haka holowniczego Hyundai Tucson" ze strony hyundaishop.com i działa bez zarzutu. NIE zawierała instrukcji instalacji, ale znalazłem je gdzieś w sieci (nie zapisałem adresu URL). Bez instrukcji byłoby mi trudno to zainstalować.Gdzie w 2025 roku znajduje się wtyczka wiązki przewodów przyczepy Tucson 2025?
Tak, zainstalowałem go w moim Tucson Limited 2025. Numer części to CWF67-AC000. Instrukcje zamieszczone powyżej są poprawne. Zdejmujesz poprzeczny panel (w poprzek tyłu wnętrza samochodu) i "odczepiasz" lewy panel wykończeniowy bagażnika (ten duży po lewej stronie), pozostawiając go przymocowanego poniżej i z przodu.Czy zamówiłeś numer części podany powyżej? Czy instalujesz? Czy musisz usunąć wewnętrzne tylne panele, aby dostać się do okablowania, prawda?