Hyundai Tucson Forum banner
41 - 60 of 126 Posts
Wykorzystanie istniejącego przewodu: jeśli Twoim celem NIE jest przecięcie istniejącego przewodu, użyj Positap KLIKNIJ TUTAJ. Używam ich od lat. Są bardzo popularne w kręgach motocyklowych, ponieważ zawsze coś okablowujemy. Nigdy żaden nie zawiódł. Nie jest wymagane cięcie, lutowanie ani zaciskanie.
Odpowiadając na Twoje pytanie dotyczące PAH60, tak, użyłem złączy Wago, ale nie były one dołączone do urządzenia. Lubię ich używać w aplikacjach, w których od czasu do czasu muszę wszystko odłączyć. Nie używałbym ich w środowisku, w którym mogłyby cały czas zmoknąć. Positapy dobrze sprawdzają się w tych zastosowaniach.
Pozytywnie najlepsze. Używałem kilka razy.

Dla tych, którzy nie lubią klikać w link...

Mam Tucson Hybrid N1 2025, nie był wstępnie okablowany, mimo że strona internetowa Hyundaia to pokazuje. Skończyłem na zainstalowaniu Tekonsha ZCI #119251, ponieważ nie trzeba przecinać fabrycznych przewodów, zainstalowałem również hak Curt 13485. Wszystko pasowało i działało idealnie.

View attachment 5359

View attachment 5361
fenderman - fajna instalacja. Gdzie kupiłeś osłonę haka Hyundai? W zeszłym tygodniu przywiozłem do domu mojego Tucsona Sel 2025 i chcę zamontować hak przed następnym sezonem wędkarskim. Czekałem, żeby zobaczyć, czy ktoś opracuje wiązkę przewodów typu plug and play.

Czy instalowałeś sam, czy zleciłeś instalację? Widziałem kilka filmów, w których trzeba było poprowadzić przewód zasilający do akumulatora lub skrzynki bezpieczników, czy tak było w Twoim przypadku? Jakie panele trzeba było zdemontować do okablowania tylnych świateł? Doceniam Twoją pomoc.

fenderman - ładna instalacja. Gdzie kupiłeś osłonę haka Hyundai? W zeszłym tygodniu przywiozłem do domu mojego Tucsona Sel 2025 i chcę zamontować hak przed następnym sezonem wędkarskim. Czekałem, żeby zobaczyć, czy ktoś opracuje wiązkę przewodów typu plug and play.

Czy instalowałeś go samodzielnie, czy zleciłeś instalację? Widziałem kilka filmów, w których trzeba było poprowadzić przewód zasilający do akumulatora lub skrzynki bezpieczników, czy tak było w Twoim przypadku? Które panele trzeba było zdemontować do okablowania tylnych świateł? Doceniam Twoją pomoc.
Nie mogę brać za to zasługi! To jest buggy sgama2000. Myślę też, że zauważył, że była to profesjonalna instalacja, a nie DIY. To powiedziawszy, jestem również zainteresowany tym, gdzie podłączyć przewody wiązki - w pobliżu wtyczki za tylnym kołem po stronie kierowcy (mój gaz SEL ma odłączaną wtyczkę) lub wciągnięte do obszaru tylnych świateł lub innego panelu.

Discussion starter · #46 ·
Mam Tucson Hybrid N1 2025, nie był wstępnie okablowany, mimo że strona internetowa Hyundaia pokazuje, że jest. Skończyło się na tym, że zainstalowałem Tekonsha ZCI #119251, ponieważ nie przecina się fabrycznych przewodów, zainstalowałem również Curt Hitch 13485. Wszystko pasowało i działało idealnie.

View attachment 5359

View attachment 5361
Mam Tekonsha 119250/119251. Czy mógłbyś mi powiedzieć, jaki to system przewodów i czy znasz kody kolorów przewodów? W instrukcji wspomniano również o kodzie G (przełącznik niskiego napięcia). Wszelkie informacje byłyby pomocne. Dzięki.

Pamiętasz te Positapy, o których wspomnieliśmy powyżej? Po prostu podłączenie jednego do DOWOLNEGO przewodu pozwala przetestować jego działanie za pomocą prostego woltomierza. Następnie możesz go po prostu usunąć po zakończeniu, a z wyjątkiem małej dziury w izolacji, przewód jest nienaruszony. Martwisz się o dziurę? Mała kropla kleju Elmera uszczelni ją, jeśli Ci przeszkadza. Ale osobiście nie traciłbym na to czasu :)

Potwierdzono, że wszyscy szukamy części Hyundai # CWF67AC000 lub CWF67-AC000 (tylko z myślnikiem) dla naszych modeli 2025 bez XRT.

Oto instrukcja instalacji:

Instalacja wymaga usunięcia niektórych paneli wewnętrznych na tylnym ćwierćpanelu, aby odsłonić "fabryczną wiązkę", która wcześniej była schowana po zewnętrznej stronie tylnego prawego boku przed 2025 rokiem. (zostało to pokazane w poście #23 w tym wątku)

Z nowym projektem wydaje się, że nie chcieli, aby skrzynka sterownicza znajdowała się na zewnątrz. Zatem umieścili fabryczne podłączenie wewnątrz, a skrzynka sterownicza również pozostaje wewnątrz. Tylko 4-pinowa wtyczka przyczepy przechodzi przez przelotkę i jest mocowana do belki haka holowniczego.

Potwierdzono, że wszyscy szukamy numeru części Hyundai CWF67AC000 lub CWF67-AC000 (tylko z myślnikiem) dla naszych modeli 2025 bez XRT.

Oto instrukcja instalacji:

Instalacja wymaga usunięcia niektórych paneli wewnętrznych na tylnym ćwierć, aby odsłonić "fabryczną wiązkę", która była schowana po zewnętrznej stronie tylnego ćwierć po stronie kierowcy przed 2025 rokiem. (zostało to pokazane w poście nr 23 w tym wątku)

Z nowym projektem wydaje się, że nie chcieli, aby skrzynka sterownicza znajdowała się na zewnątrz. Zatem umieścili fabryczne wpięcie wewnątrz, a skrzynka sterownicza również pozostaje wewnątrz. Tylko 4-pinowa wtyczka przyczepy przechodzi przez przelotkę i zostaje przymocowana do belki haka holowniczego.
Dzięki OldManWinter, doceniam informacje.

Mam Tucson Hybrid N1 2025, nie był wstępnie okablowany, mimo że strona internetowa Hyundaia pokazuje, że jest. Skończyło się na tym, że zainstalowałem Tekonsha ZCI #119251, ponieważ nie przecinasz fabrycznych przewodów, zainstalowałem również hak holowniczy Curt 13485. Wszystko pasowało i działało idealnie.

View attachment 5359

View attachment 5361
Kiedy wpisałem ten numer modelu ZC1 119251, okazało się, że nie pasuje do 25 Tuscon

Gdzie w 2025 roku znajduje się wtyczka wiązki przewodów przyczepy Tucson 2025?
Mam Tucsona z 2025 roku. Zamówiłem "wiązka przewodów haka holowniczego Hyundai Tucson" ze strony hyundaishop.com i działa bez zarzutu. NIE zawierała instrukcji instalacji, ale znalazłem je gdzieś w sieci (nie zapisałem adresu URL). Bez instrukcji byłoby mi trudno to zainstalować.

Czy zamówiłeś numer części podany powyżej? Czy instalujesz? Czy musisz usunąć wewnętrzne tylne panele, aby dostać się do okablowania, prawda?
Tak, zainstalowałem go w moim Tucson Limited 2025. Numer części to CWF67-AC000. Instrukcje zamieszczone powyżej są poprawne. Zdejmujesz poprzeczny panel (w poprzek tyłu wnętrza samochodu) i "odczepiasz" lewy panel wykończeniowy bagażnika (ten duży po lewej stronie), pozostawiając go przymocowanego poniżej i z przodu.

Discussion starter · #56 ·
Nie. Zainstalowałem moduł zasilania świateł przyczepy Tekonsha 119251 Zero Contact Interface T-Connector. Nie chciałem zdejmować tylnego panelu. Zdemontowałem tylną lampę po stronie kierowcy i podłączyłem światła hamowania i tylne, a przy zderzaku połączyłem je z kierunkowskazami. Następnie uziemiłem do ramy i poprowadziłem przewód do akumulatora. Działa świetnie bez żadnych połączeń.

Mam dokładnie ten w moim Tucsonie SEL z 2025 roku, dokładnie na środku zderzaka, tak jak pokazałeś.

Poszedłem na serwis Tucsona z innego powodu i zapytałem ich. Mówią, że to złącze, którego szukamy, aby podłączyć okablowanie przyczepy.

Podłączam wiązkę przewodów przyczepy CURT 56420 Vehicle-Side Custom 4-Pin, którą już kupiłem, myśląc, że złącze jest po lewej stronie.

Dam znać, jak poszło.

Przy okazji, rozmawiałem już z serwisem Tucsona o braku złącza i wysłali mi tę samą procedurę otwierania lewego panelu bocznego w bagażniku, jak ktoś udostępnił tutaj wcześniej.
Jeśli więc to złącze jest tym, którego wszyscy szukamy, to nawet serwis Hyundaia nie wie, że złącze jest już dostępne, ale geniusz, który je przeniósł, jest w synchronizacji z działem produktu i dlatego nadal jest publikowane jako dostępne we wszystkich ich informacjach marketingowych/sprzedażowych.

41 - 60 of 126 Posts