Hyundai Tucson Forum banner
21 - 40 of 229 Posts
Pierwsze i jak dotąd ostatnie zdjęcie, które zrobiłem mojemu nowemu Tucsonowi. To był dzień, w którym odebrałem go od dealera. Od tego czasu nie zrobiłem już żadnych zdjęć, chociaż nadal lubię patrzeć na ten samochód. Kolor to "Teal Blue", niestety niedostępny w Ameryce Północnej.
View attachment 3389
Gdyby ten kolor był dostępny w USA, zamówiłbym go. Wygląda świetnie

Attachments

Kilka dni temu zainstalowałem 2 dodatkowe światła LED w bagażniku i zrobiłem zdjęcia przed i po, aby zobaczyć różnicę.
Zauważyłem, że wydech europejskiego Tucsona wydaje się inny niż w modelach amerykańskich
Image
Image

To jest mój Tucson
Image

Kilka dni temu zainstalowałem 2 dodatkowe światła LED w bagażniku i zrobiłem zdjęcia przed i po, aby zobaczyć różnicę.
Zauważyłem, że wydech europejskiego Tucsona wydaje się inny niż w modelach amerykańskich
View attachment 3476 View attachment 3475

To jest mój Tucson
View attachment 3478
Fajnie!!! Duża różnica w oświetleniu tylnej przestrzeni ładunkowej i zawsze podziwiałem, że modele na innych rynkach mają odsłonięty wydech. Jedynym wykończeniem, które go ma tutaj w USA, jest N-Line i nawet wtedy są one owalne, co różni się od twojego. Chciałbym mieć te rury wydechowe w moim Tucsonie.

Właśnie dostaliśmy nasz w środę. Dużo do nauczenia. Wszystkie te hybrydowe rzeczy są dla mnie nowe. View attachment 3403
Fajne w HEV jest to, że można po prostu do niego wsiąść, wyregulować siedzenie i lusterka i odjechać — LUB można zagłębić się w temat i naprawdę dostosować samochód do swoich konkretnych potrzeb. Spędziłem 2 (przeważnie szczęśliwe) tygodnie po dostawie zagłębiając się w instrukcje, przyczepiając karteczki samoprzylepne, a następnie wypróbowując je w samochodzie!
Powiem, że po spędzeniu około dekady na edytowaniu dokumentacji technicznej, instrukcje Tucson są dla mnie rozczarowujące. Nie uważam ich za przyjazne dla użytkownika, zwłaszcza w sposobie, w jaki są zorganizowane — nie da się stwierdzić, do jakiego wykończenia/modelu odnosi się jakakolwiek strona lub akapit bez cofania się (czasami o wiele stron), aby znaleźć nagłówek sekcji. Indeks jest bardzo skąpy i nie zaczynajmy tematu instrukcji Infotainment.
Wersja .pdf jest jeszcze bardziej haniebna: w ogóle brak indeksu i NIE MA żadnego usprawiedliwienia dla braku rzeczywistych linków do każdego wpisu w spisie treści. Biorąc pod uwagę pełną wersję programu Adobe Acrobat (niestety, straciłem moją, kiedy przeszedłem na emeryturę), mógłbym to naprawić w kilka dni.

Tak, dziękuję! Nakładam na to obfitą warstwę oleju roślinnego Wesson między myciami, aby przedłużyć ten świeży wygląd po wyjeździe z myjni.
Czy to na serio? Twój samochód wygląda świetnie. Czy mogę prosić o krótki samouczek?

Zakładając, że to Twój podjazd, ten niesamowity Tucson sprawia, że wygląda on źle. Nie możesz mieć ŻADNYCH pęknięć na podjeździe z samochodem, który tak wygląda!!! Obawiam się, że będziesz musiał wydać trochę pieniędzy na nowy beton, aby zapewnić idealne otoczenie dla tego samochodu. :)

21 - 40 of 229 Posts