Jakie jest ostatnie zdjęcie, które wszyscy zrobili swojego Tucsona?
Gary, naprawdę doceniam Twoje oko do szczegółów, że powinienem coś z tym zrobićZakładając, że to Twój podjazd, ten niesamowity Tucson sprawia, że źle wygląda. NIE możesz mieć ŻADNYCH pęknięć na podjeździe z samochodem, który tak wygląda!!! Obawiam się, że będziesz musiał wydać pieniądze na nowy beton, aby zapewnić idealne otoczenie dla tego samochodu.![]()
Hmmmm... po opublikowaniu zdjęcia zauważyłem coś dziwnego. Na zdjęciu poniżej, dlaczego jeden panel w grillu pod tagiem jest pusty - bez poziomych prętów?Aigggght...oto jest! Moja słodka przejażdżka
View attachment 3491
Przedni czujnik radarowy zgodnie z poniższym schematemHmmmm... po opublikowaniu mojego zdjęcia zauważyłem coś dziwnego. Na zdjęciu poniżej, dlaczego jeden panel w grillu pod tagiem jest pusty - bez poziomych prętów?
View attachment 3508
Odpowiedni panel po stronie kierowcy ma poprzeczki (jak wszystkie inne), ale ten nie. Kiedy już to zauważysz, to jakoś się wyróżnia.
Zszedłbym na dół i spojrzał pod spód, żeby zobaczyć, czy widzę jakiś praktyczny powód tej różnicy, ale nawracające zawroty głowy w moim wieku w zasadzie to wykluczają. Jakieś pomysły? A może to tylko dziwaczny styl Hyundaia?
Edycja: Może lepszym pytaniem jest, dlaczego odpowiedni panel po stronie kierowcy jest otwarty i ma pręty?
Doskonale, dzięki.
Ostro wygląda... ale to najczarniejszy niebieski, jaki kiedykolwiek widziałem!moja jazda 2023 Tuscon sel convenience Deep Sea Blue
Mam to samo, ale to '22. Jeżdżę nim od listopada '21 i jak dotąd był to najlepszy pojazd ze wszystkich moich innych (Dodges/Chevys/Ford). Jak dotąd ani jednego problemu i najlepsza jazda i prowadzenie w historii!moje auto 2023 Tuscon sel convenience Deep Sea Blue
View attachment 3516
View attachment 3514
View attachment 3515
Niesamowite ujęcieTo ostatnie zdjęcie mojego Limited ICE
View attachment 3518
Ludzie są do bani.Ok, najnowszy:
View attachment 3550
View attachment 3551
Zauważyłem to po raz pierwszy, wyciągając go z garażu na cotygodniowe zakupy mojej żony. Najwyraźniej zdarzyło się to podczas jej jedynej wcześniejszej podróży, czyli poprzednich zakupów w tygodniu. I tak, był tam WalMart. Musiał to być duży karton (prawdopodobnie na wózku platformowym) próbujący przecisnąć się między samochodami. Na szczęście NIE przedostał się przez lakier bezbarwny i NIE odkształcił żadnych linii stylistycznych. Zaniosłem go do znanej firmy blacharskiej = 1800 $. Tylna osłona koła miała otarcie = "Musimy ją wymienić." Co wyjaśniało osłonę zderzaka R&R. Co zagwarantuje (**) co najmniej jeden czujnik gdzieś z tyłu. Na zawsze. Powiedziałem: "Pomiń to wszystko. Nie baw się w to." Oni: "Och, nie wykonujemy częściowych napraw, tylko pełne naprawy." Strike 1.
I było 'R & R Qtr. Glass'. Co rzekomo ma ponownie natryskiwać bezbarwny. Po zmieszaniu ćwiartki. Po ponownym pomalowaniu drzwi. Powiedziałem, żeby zostawili szybę w spokoju i po prostu użyli wykałaczek, aby odsunąć uszczelkę, a następnie zamaskować i spryskać pod nią. (I wszyscy wiemy, że dokładnie tak zrobią.) "Och nie, tak się nie robi. Szyba musi wyjść." Strike 2.
Ten kapryśny mały SUV ma 1 1/2 roku i zaledwie 3 tys. mil. Ogólnie rzecz biorąc, nie tylko oszustwo (dla ubezpieczenia), ale idealny przypadek naprawy GORSZEJ niż uszkodzenie. Strike 3.
Zadzwoniłem do ubezpieczyciela i powiedziałem, że zabieram go do kilku warsztatów detailingowych, aby poznać ich opinię na temat najlepszej naprawy.
Przepraszam za piątkowy dół. Oto pierwsze zdjęcie, jakie kiedykolwiek zrobiono - Portofino Gray. Pochmurny poranek. Niezbyt popularny kolor na drodze:
View attachment 3552
Zakupy są niebezpieczne również we Włoszech.Ok, ostatni zrobiony:
View attachment 3550
View attachment 3551
Zauważyłem to po raz pierwszy, wyciągając go z garażu na cotygodniowe zakupy mojej żony. Najwyraźniej zdarzyło się to podczas jej jedynej poprzedniej podróży, czyli na poprzednich zakupach w tygodniu. I tak, był tam WalMart. Musiał to być duży karton (prawdopodobnie na wózku platformowym) próbujący przecisnąć się między samochodami. Na szczęście NIE przedostał się przez lakier bezbarwny i NIE odkształcił żadnych linii stylistycznych. Zaniosłem go do znanego warsztatu blacharskiego = 1800 $. Wykończenie tylnego koła miało otarcie = "Musimy je wymienić." Co wyjaśniało wykończenie zderzaka R&R. Co zagwarantuje (**) co najmniej jeden czujnik gdzieś z tyłu. Na całe życie. Powiedziałem: "Pomiń to całkowicie. Nie baw się w to." Oni: "Och, nie wykonujemy częściowych napraw, tylko pełne naprawy." Strike 1.
I było 'R & R Qtr. Glass'. Co rzekomo ma ponownie nałożyć lakier bezbarwny. Po zmieszaniu ćwiartki. Po ponownym pomalowaniu drzwi. Powiedziałem, żeby zostawili szybę w spokoju i po prostu użyli wykałaczek, aby odsunąć uszczelkę, a następnie zamaskować i spryskać pod nią. (I wszyscy wiemy, że dokładnie tak zrobią.) "Och nie, tak się nie robi. Szyba musi wyjść." Strike 2.
Ten kapryśny mały SUV ma 1 1/2 roku i ma zaledwie 3 tys. mil. Ogólnie rzecz biorąc, nie tylko oszustwo (dla ubezpieczenia), ale idealny przypadek naprawy GORSZEJ niż uszkodzenie. Strike 3.
Zadzwoniłem do ubezpieczyciela i powiedziałem, że zabieram go do kilku warsztatów detailingowych, aby poznać ich opinię na temat najlepszej naprawy.
Przepraszam za piątkowy dołek. Oto pierwsze zdjęcie, jakie kiedykolwiek zrobiono - Portofino Grey. Pochmurny poranek. Niezbyt popularny kolor na drodze:
View attachment 3552
Bardzo niefortunne, jak niektórzy ludzie nie doceniają swoich własnych pojazdów, nie mówiąc już o pojazdach innych ludzi. Jest gorzej, jeśli ich pojazd jest starszy i ma już rysy lub uszkodzenia, wtedy naprawdę mniej dbają o innych. Dobra robota przy samodzielnej naprawie. Wygląda dobrze!Zakupy są niebezpieczne również we Włoszech.
Kiedy robiłem zakupy w supermarkecie, ktoś "pocałował" mojego Tucsona, zostawiając mi tę "pamiątkę"
View attachment 3574
View attachment 3573
Na szczęście uszkodzenia były niewielkie.
Dużo pracy ramion z dobrym produktem do usuwania rys
i to jest wynik.![]()
Amazon.com: Fermart.it Arexons 25040 Scratch Remover, 150 g Tube (White) : Automotive
Buy Fermart.it Arexons 25040 Scratch Remover, 150 g Tube (White): Chrome & Metal Polishes - Amazon.com ✓ FREE DELIVERY possible on eligible purchaseswww.amazon.com
View attachment 3575
Potrzebna była tylko mała kropla "Polar White touch-up paint", aby zamknąć mikro-dziurę w lakierze.
Ciao
Frengo
Naprawdę mi przykro to słyszeć Tucspouse, za każdym razem wzdrygam się na parkingach. Myślę, że to prawo średnich, ale i tak musi boleć.Po raz pierwszy zauważyłem to, wyciągając go z garażu na cotygodniowe zakupy mojej żony
Utrzymanie samochodu "bezdotykowego" to ruletka, która zależy od szczęścia.Dla Frengo, tak, szacunek dla twoich napraw DIY. Żona i ja zaczęliśmy parkować coraz dalej, gdzie jest mniej samochodów, gdy parkujemy w dowolnym miejscu. To wciąż nie zmniejsza wgnieceń, ale to dobry trening. Wkrótce będziemy musieli zacząć wjeżdżać na parking po drugiej stronie ulicy od miejsca, w którym robimy zakupy.![]()
Mówiłem to raz i powiem jeszcze raz. Ludzie to idioci.Dla Frengo, tak, uznanie dla twoich napraw DIY. Żona i ja zaczęliśmy parkować coraz dalej, gdzie jest mniej samochodów, gdy parkujemy w dowolnym miejscu. To wciąż nie ogranicza wgnieceń, ale to dobry trening. Wkrótce będziemy musieli zacząć wjeżdżać na parking po drugiej stronie ulicy od miejsca, w którym robimy zakupy.![]()
Tak. Niektórzy ludzie postrzegają swój pojazd jako środek transportu i to wszystko. Nawet jeśli mają pieniądze na nowy lub drogi pojazd, wolą po prostu doprowadzić swoje pojazdy do ruiny. To nic złego, ale zdecydowanie nie dla mnie. Jeśli nie kocham mojego samochodu, nie będę zbyt szczęśliwy.Bardzo niefortunne, jak niektórzy ludzie nie doceniają swoich własnych pojazdów oprócz pojazdów innych ludzi. To pogarsza sytuację, jeśli ich pojazd jest starszy i ma już zadrapania lub uszkodzenia, wtedy naprawdę mniej dbają o innych. Dobra robota przy samodzielnej naprawie. Wygląda dobrze!